Innlegg

Hva er aktuelle stridsspørsmål i motvekstbevegelsen?

Hvor står frontene innenfor motvekstbevegelsen for tiden? Hva er økologisk økonomi mest opptatt av akkurat nå? Vi har brukt en uke av sommeren til å få påfyll og inspirasjon på den internasjonale konferansen for motvekst og økologisk økonomi som gikk av stabelen digitalt i juli. I denne episoden har vi samlet noen personlige høydepunkt blant … Fortsett Hva er aktuelle stridsspørsmål i motvekstbevegelsen?

Trenger vi mer energi?

Oppdatering: Nå kan du lese en norsk kortversjon av intervjuet med Steinberger hos nettmagasinet Harvest: Kor mykje energi treng vi eigentleg? Fra hele verden strømmer nyheter inn om oversvømmelser, hetebølger og skogbranner i størrelsesordener få har forestilt seg. Vi vet at klimaendringene øker sannsynligheten for slike hendelser, og vi vet også at klimaendringene skyldes vår … Fortsett Trenger vi mer energi?

Svaret er 6-timersdagen

– Løsningen på det aller meste, er å jobbe mindre, sier den nederlandske historikeren Rutger Bregman i denne artikkelen. Og det inntrykket kan man faktisk sitte igjen med etter å ha lest og hørt om hvor debatten om redusert arbeidstid går i dag, hvor løsningen på flere ulike problemer møtes i et felles svar: Vi … Fortsett Svaret er 6-timersdagen