Podkasten andre steder

Vi har ved flere anledninger fått bidra inn i andres arrangement og utgivelser. Det samler vi på denne siden.

«Lyden av en bedre verden» er en artikkel om vårt arbeid med podkasten skrevet for Pengevirke 2/2022 – utgitt av Cultura Bank.


Rethinking Economics Norge lanserte boken «Økonomisk tenkning: bidrag til mangfold i økonomifaget» med to panelsamtaler på Kulturhuset i Oslo 10. februar 2022. Samtalene er også publisert som to selvstendige podkastepisoder, #23 og #24. Det første panelet ledes av Marie Storli og snakker om utvalgte deler av boken. Her møter du Arild Vatn, Tone Smith og Margunn Bjørnholt. Etter ca 44 minutter starter panel nr. to som ledes av oss i Alternativ Økonomi. I dette panelet møtes Erik Reinert, Taran Thune og Ellen Stenslie til en samtale om innovasjon og bedriftens rolle i en bærekraftig omstilling.


Mot slutten av på Kåkånomics 2021 ledet vi en samtale om «Hva er det gode liv nå?». Med i samtalen var Kalle Moene (professor emeritus samfunnsøkonomi UiO og leder ESOP), Victor Norman (professor emeritus i samfunnsøkonomi), Hilde Sandvik (journalist, forfatter, og talkshowvert for Norsken, svensken og dansken), Rieta Aliredjo (City Maker Amsterdam) og Tone Smith (samfunnsgeograf og økologisk økonom i Rethinking Economics). Samtalen fant sted på MS Sandnes 30. oktober 2021.


Hilde Sandvik gir årlig highlights fra Kåkånomics live på P2. Vi var sidekicks i den første av de to timene sendt lørdag 30. oktober 2021. Hør sendingen på NRKs sider (bilde hentet fra NRK).


Under Kåkånomics 2021 arrangerte vi panelsamtalen «Gjør motstand mot framtidsfrykten». Med stadig nye kriser, kan frykten bli stor og lede til apati og isolasjon, i stedet for handling. Vi inviterte til debatt om veien ut av handlingslammelsen. Kjerstin ledet panelet i samtale med Christian Andres Palacios Haugestad (phd-student i psykologi ved UiO), Anine Dedekam Moldskred (Restarters Norway) og Anja Bakken Riise (leder i Framtiden i våre hender). Arrangementet fant sted på Påfyll 28. oktober 2021, men streamen kan du se her.


Tidsskriftet Røyst (for politikk og tankeleik på venstresida) hadde i sin utgave #14 fra 2020 valgt temaet «Alternativ økonomi». Vi skrev artikkelen «Gode liv innanfor jorda sine tolegrenser» til den utgaven, om hvordan vekst ikke lenger kan være målet for økonomien.