Bokslipp for et mangfold av økonomisk teori

Et kjennetegn ved økonomifaget i dag, er at det av mange kan oppleves som nokså ensrettet. Det er én teoretisk retning har fått dominere hvordan vi tenker om økonomi, og hvordan økonomifaget reflekterer samfunnet. En konsekvens av det er at det rommet for diskutere alternative løsninger til et økonomisk problem, blir lite. Og mange gode, eller mindre gode, forslag kommer aldri på bordet.

Organisasjonen Rethinking Economics Norge jobber for et større mangfold i den økonomiske tenkningen og demokratisering av den offentlige debatten om økonomiske spørsmål. De har nylig gitt ut boken Økonomisk tenkning: bidrag til mangfold i økonomifaget. Gjennom presentasjon av ulike teoretiske retninger innenfor økonomifaget gjør de sitt til å utvide dette rommet for hvilke teorier som faktisk brukes.

Boken ble lansert og feiret på Kulturhuset i Oslo 10. februar 2022, som et samarbeid mellom Rethinking Economics Norge og Alternativ økonomi. Med to ulike panelsamtaler (episode #23 og #24 av podkasten) snakker vi med noen av forfatterne, om alternativer og om hvordan de kan brukes i dag.

Episode #23 ledes av Marie Storli, leder av Rethinking Economics Norge. Hun snakker med Margunn Bjørnholt (feministisk økonomi), Tone Smith (økologisk økonomi og medredaktør) og Arild Vatn (institusjonell økonomi) om deres bidrag til boken, og teorienes bidrag til økonomifaget.

Lytt til episoden her

En kommentar om “Bokslipp for et mangfold av økonomisk teori

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s